ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΥΡΙΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»

Δήμος Λαυρεωτικής

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΥΡΙΟΥ  «Ο ΕΡΜΗΣ»

Με έκπληξη διαβάσαμε στην προχθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης του Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Λαυρίου «Ερμής» να μας κατηγορούν ότι κλείνουμε τα μάτια στο θέμα της EUROTERRA και ότι αλλάξαμε θέση μετά τις εκλογές.

Σεβόμενοι την ιστορία και τους αγώνες του Συλλόγου, και πιστεύοντας ότι η ενότητα και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητες για την πόλη και το δήμο μας, αποφεύγουμε να σχολιάσουμε το ύφος του κειμένου. Οφείλουμε όμως, να επισημάνουμε κάποια γεγονότα σχετικά με την EUROTERRA, το JUMBO και τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το σημερινό καθεστώς στην ιδιοκτησία της EUROTERRA καθορίστηκε με τα ΦΕΚ του 2006 και του 2009 και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής από το 2004 μέχρι το 2008. Ποιοι, πώς και τι αποφάσισαν τότε, είναι γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία του Λαυρίου.

Από τις αρχές του 2011 έχουμε δηλώσει ότι είμαστε στο πλευρό του Συλλόγου και έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως και όταν μας ζητηθεί. Αυτό τονίσαμε και στην τελευταία συνάντηση με τις διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων Λαυρίου και Κερατέας και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου τον Μάρτιο.

Και πριν και μετά τις Δημοτικές Εκλογές κινηθήκαμε με μοναδικό στόχο τη νομιμότητα και την διεκδίκηση των συμφερόντων του Δήμου και της πόλης του Λαυρίου. Καθαρά και χωρίς παρασκήνιο και μυστικές συναντήσεις.
Αυτό αποδεικνύουν και οι αποφάσεις 92, 186/2011 και 108/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά με τη λειτουργία του JUMBO, γνωρίζει πολύ καλά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με την χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας. Όπως επίσης γνωρίζουν, ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εξέδωσε ό,τι βεβαιώσεις της ζητήθηκαν γι αυτό το θέμα από τον Σύλλογο.

Δεν κατανοούμε, λοιπόν, ούτε ποιες δικαστικές αποφάσεις δεν σεβαστήκαμε, ούτε γιατί μας εγκαλούν ότι μετά τις εκλογές αλλάξαμε στάση.
Ακόμα περισσότερο, δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας τοποθετούν στην ίδια πλευρά με όλους αυτούς που με τις αποφάσεις και τη στάση τους εδώ και χρόνια δημιούργησαν τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος της κοινωνίας και των συμφερόντων της πόλης.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 22 Μαΐου θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τη EUROTERRA. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στη συνεδρίαση εποικοδομητικά και ουσιαστικά με γνώμονα και στόχο τη δικαίωση του Λαυρίου και τη διεκδίκηση όσων του ανήκουν.

Λαύριο 16/5/2012
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Advertisements

One comment on “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΥΡΙΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»

  1. Παράθεμα: Το θέμα της EUROTERRA επανέρχεται στο προσκήνιο. | Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s