Απόφαση 29/2012 Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής – 22/2/2012

Δήμος Λαυρεωτικής

Η κ. Πρόεδρος, εισηγούμενη το 4ο θέμα της ημερησίας διάταξης, ανέφερε τα εξής:
Με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 4014/14-02-2012 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κατατίθεται προς έγκριση η υπ’ αριθμόν 1/2012 μελέτη με τίτλο:
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ» του Δήμου Λαυρεωτικής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.845.000 € συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Η μελέτη αυτή αποτελείται από αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης και θεωρήθηκε από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ι. Κυριαζή.

Ως τελικό αποτέλεσμα των εργασιών αποκατάστασης προσδιορίζεται η εξασφάλιση της διατήρησης του μνημείου, η εξασφάλιση προσβασιμότητάς του από επισκέπτες, ώστε να είναι δυνατή η εκ του σύνεγγυς παρατήρησή του, με παράλληλη διατήρηση όλων των τεχνικών και μεθόδων κατασκευής του. Μεθοδολογικά οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν: αποκατάσταση της φέρουσας ικανότητας του φορέα κατασκευής, με βάση τις σημερινές απαιτήσεις, τα σημερινά προβλεπόμενα λειτουργικά φορτία και τις σύγχρονες απαιτήσεις των κανόνων και κανονισμών που ισχύουν σε ανάλογες κατασκευές. Εργασίες προστασίας των μεταλλικών μερών της Σκάλας, περιλαμβανομένων των χρωματισμών, καθοδικής προστασίας κ.λ.π. Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης τμημάτων εξοπλισμού που απομένουν πάνω στη Σκάλα, όπως ανυψωτικά, διατάξεις εκφόρτωσης των βαγονέτων, βαγονέτα, τροχιές του σιδηροδρομικού δικτύου κ.λ.π. Αποκατάσταση του ξύλινου δαπέδου της Σκάλας, σε τρόπο ώστε να είναι ασφαλώς βατή σε όλη της την έκταση, με παράλληλη πρόβλεψη τμημάτων, μέσα από τα οποία θα είναι ορατές από τους επισκέπτες οι κατασκευαστικές λεπτομέρειές της. Δημιουργία ασφαλών προσβάσεων προς το κατάστρωμα της Σκάλας και εγκατάσταση κατάλληλου φωτισμού.

Στις εργασίες αυτές προτείνεται επίσης να περιληφθεί και η αναδιευθέτηση του παραλιακού δρόμου, ώστε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας να διέρχονται έξω από το χώρο της Σκάλας. Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και το γεγονός, ότι το ένα ρεύμα κυκλοφορίας που διέρχεται κάτω από την Σκάλα, έχει περιορισμούς σε ύψος, που δεν είναι συμβατή με την λειτουργία της πόλης και κυρίως με τον σύγχρονο Λιμένα που διαμορφώνεται στο Λαύριο. Κατόπιν των ανωτέρω,

η κ. Πρόεδρος κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει σχετικά.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση παρακάτω:
Απόφαση 29/2012 Δ.Σ Λαυρεωτικής

Advertisements

One comment on “Απόφαση 29/2012 Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής – 22/2/2012

  1. Παράθεμα: Γαλλική Σκάλα: Το μνημείο – σύμβολο του νεώτερου Λαυρίου στην απαξίωση! | Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s