ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ- Μανώλης Λαμπίρης

2015-11-09 19.14.19

Κυρίες Κύριοι, Φίλες και Φίλοι

Σας καλώς ορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση, εκδήλωση την οποία παρουσιάσαμε στη Κερατέα πριν τρία χρόνια περίπου και σήμερα στο Λαύριο .

ΘΕΜΑ: <<ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ >>

Ο Σύλλογός μας θέλοντας να προβάλει το έργο τους και να φέρει πιο κοντά τους πολίτες ώστε να το γνωρίσουν και να διδαχθούν από αυτό και γιατί όχι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους ,σήμερα που διανύουμε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς:

Ωφείλουμε όλοι μας από όπου και αν βρίσκετε ο καθένας μας να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στον υπέρτατο βαθμό τον εθελοντισμό την αλληλεγγύη ,την ανιδιοτελή προσφορά την ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ απέναντι στη φτώχεια την ανέχεια την πείνα τον αποκλεισμό .

Κυρίες και Κύριοι ,εμείς σαν Ηπειρώτες αισθανόμαστε υπερήφανοι για την τρις χιλιετή και πλέον ιστορική διαδρομή αυτής της μικρής περιοχής της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ και τα γεγονότα που την σημάδεψαν και που μερικά από αυτά υπήρξαν καθοριστικά για την πορεία του γένους μας και την Ελλάδα.

Ηπειρώτες με αρετές και αξίες .

ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ιδιαίτερα των πρωταγωνιστικό ρόλο των Ηπειρωτών τους τρεις τελευταίους αιώνες που υπήρξε καθοριστικός.

Δηλαδή την εποποιία το πάθος για το γένος και το Έθνος ή αν θέλετε την «ΕΥΕΓΕΡΣΙΑ» που είναι το σημερινό μας θέμα.

Η ευεργεσία ως κοινωνική προσφορά είναι ύψιστο αγαθό προς τους πολίτες ,την εκκλησία και την πολιτεία, και ως εκ τούτου όλοι οι μεγάλοι ευεργέτες είχαν πολύ ανεπτυγμένο και το θρησκευτικό συναίσθημα .

Έχουμε και στη μικρή μας κοινωνία ευεργέτες ,όπως π.χ. ο κος Μαρτίνος Αθανάσιος , ο κος Πρίφτης Κωνσταντίνος και άλλοι , χωρίς να αναφερθώ στο έργο και τη προσφορά τους ,σας είναι γνωστά διότι για τον καθένα ,χρειάζεται μία ξεχωριστή εκδήλωση .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να τους απονείμει από μία αναμνηστική πλακέτα σε ένδειξη τιμής σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφόρά τους στους πολίτες αλλά και στο συλλόγό μας. Επίσης στον κο Κώστα Αλεξίου για το έργο που προσέφερε στην ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ αποδημία αλλά και στον Σύλλογό μας.

Advertisements